Gıdıklanma Hakkında Duyunca Yok Artık Diyeceğiniz Tuhaf Bilgiler

Gıdıklanma izleyiciye komik ancak maruz kalan için pek de komik olmamasına rağmen güldüren acayip bir durumdur. Darwin gıdıklanmanın gerçekten komik olduğu için güldüğümüz tezini savunsa da sanırım bu konuda yanılıyor çünkü gerçekten komik değil. Peki, gıdıklanmanın arkasındaki bilim nedir ve niçin gülmek zorunda kalıyoruz?

Gıdıklanma ve Korku arasındaki İlişki

Bilim insanları tarafından yapılan deneyler ve araştırmalar sonucunda gıdıklanmanın korku duygumuzu azalttığı görülmüştür. Bu bilim için fareler denek olarak kullanılmıştır. Onlarda gıdıklanmış ve kahkaha attıkları görülmüş daha sonra yapılan deneylere karşı cesur hale gelmişlerdir ancak gıdıklanmayanlar ise daha korkak bir halde kalmışlardır. Bu arada not olarak düşmekte fayda var fare kahkahasını duyamazsanız çünkü insan kulağına oranla çok tiz bir şekilde gülmektedirler.

Hadi Kendini Gıdıkla

Tabi bu imkansız bir durum çünkü kişi kendini kesinlikle gıdıklayamamaktadır buna ise beyinleşme denmektedir. Beynimiz kendi kendimizi gıdıkladığımız bilmektedir ve başkasının dokunuşu ile kendi kendine dokunuşu arasındaki fark ayırt edebilmektedir. Kısaca bir başkası seni gıdıklayabilirken sen kendini gıdıklayamazsın.

Her şey Tamam da Bu Gülme Niye?

Herhangi biri sizi gıdıklamaya çalışıyor ve bu şekilde güldürmeyi hedefliyorsa sizde gülün. Ne kadar acı verici olsa da ve her dakikasından nefret ediyorsanız dahi gülün. Aslında gülmeye mecburuz çünkü beyin bizi gülmeye zorlamaktadır ve bu bir reflekstir. Örnek olarak fizik terapi sırasında bacağın bir noktasına tokmak ile vurulurken ayağımızın kalkması gibidir ve bebekler üzerinde yapılan deneyler de bunu kanıtlamıştır.

Kesinlikle Komik Değil!

Daha önce bahsettik Darwin’e göre komik bir video izlediğimiz zaman kahkaha attığımız durum ile gıdıklanırken kahkaha attığımız birebir aynıdır ancak üzgünüm Darwin sanırım yanılıyorsun çünkü gıdıklanma kesinlikle komik değil. Çünkü gıdıklanmaya maruz kalan kişi bunun biran önce sonlanması için adeta yalvarıyor.

Büyük Küçük Tüm Aile Gıdıklanmalı.

Yine Darwin’e göre gıdıklanmak bağları kuvvetlendirmektedir ve bir aile içinde gıdıklanma varsa o aile arasında son derece güçlü bağlar vardır. Eğer küçük veya BÜYÜK çocuklarınız ile aranızda bağ kurmak istiyorsanız onları gıdıklayın. Tabi bunu Snapchat de yayınlamak istemezsiniz.

Gıdıklanma Faydalı mı?

Evet, burası biraz sabah programlarına benzedi ancak gıdıklanma kalp sağlığı için oldukça faydalı özellikle kulağın arka kısmından gıdıklanmak düzensiz kalp atışlarını düzenlemektedir. Tabi bunu abartmayın kalp atışını düzenlemek yerine kalp krizi geçirmesine neden olabilirsiniz.

Yorum yapın